Home » Kopshti “Muzeu i Artit Adachi” renditet i pari për të njëzetin vit radhazi në Japoni (Foto)
oborr

Kopshti “Muzeu i Artit Adachi” renditet i pari për të njëzetin vit radhazi në Japoni (Foto)

Çdo vit, Sukiya Living, një revistë me bazë në SHBA, u bën thirrje ekspertëve nga e gjithë bota që të zgjedhin 50 kopshtet më të mira japoneze midis rreth 1000 kandidatëve, duke përfshirë kopshte në bujtina tradicionale japoneze dhe rezidencat private.

Ky projekt synon të vlerësojë kopshtet japoneze thjesht nga bukuria dhe cilësia e tyre, pa marrë parasysh shkallën apo nivelin e famës.

Kopshti më i mirë japonez në vitin 2022 ishte Muzeu i Artit Adachi, një renditje që e ka ruajtur tani për 20 vjet me radhë.

Ky kopsht, i cili rrethon muzeun dhe mbulon një sipërfaqe prej rreth 165 mijë metrash katror, përmban një sërë stilesh kopshtesh, duke përfshirë një kopsht karesansui (peizazh i thatë), një kopsht me myshk dhe një kopsht me zhavorr dhe pisha të bardha.

Duke folur për renditjen në krye për vitin e njëzetë, drejtori i muzeut Adachi Takanori tha se “themeluesi Adachi Zenko ia kushtoi gjysmën e fundit të jetës së tij kopshtarisë, me besimin se ‘një kopsht është si një rrotull me figura’. Në përputhje me mendimin e tij, urojmë, kopshtarët dhe të gjithë stafin e muzeut që punojnë së bashku gjatë gjithë vitit pa asnjë ditë të vetme pushimi për të mirëmbajtur kopshtet. Unë mendoj se rezultatet pasqyrojnë një vlerësim të këtyre përpjekjeve të qëndrueshme”.

Kopshti Katsura Rikyu i Agjencisë Imperial Household në Kioto, ishte nënkampion, gjithashtu për vitin e njëzetë.

Kopshte të tjera të rangut të lartë ishin Yamamoto-tei, një ish-rezidencë private në Katsushika të Tokios dhe Minami-kan, një ryokan në Matsue, Prefektura Shimane.

 

Tags