Home » Trendi i ri i banjos – një ulëse pranë vaskës (Foto)
banjo

Trendi i ri i banjos – një ulëse pranë vaskës (Foto)

Edhe pse dy vitet e fundit nuk janë tërësisht në pasqyrën e pasme, në tërësi, njerëzimi duket se është rikthyer.

Por një aspekt i izolimit të gjatë – që banja kryesore u bë një strehë kur të gjithë ishin gjithmonë në shtëpi – ka mbetur.

Ne kemi zhvilluar një nevojë të paepur për hapësirë personale dhe kjo nuk është diçka nga e cila jemi të prirur të heqim dorë shpejt.

Banjat siç i njohim ne janë një fenomen relativisht i fundit. Romakët e lashtë dhe evropianët mesjetarë, për shembull, përdornin objektet publike për larjen e përbashkët, duke u pastruar dhe duke u shoqëruar.

Vetëm në fillim të shekullit të XX, të kesh një banjë të veçantë në shtëpinë e dikujt u konsiderua si e detyrueshme. Sot, njerëzit që bëjnë përsëri banjat e tyre po përpiqen fort për ta mbajtur – dhe për ta zgjatur – atë ndarje.

Anna Karp, CEO e firmës së ndërtimit të projektimit Bolster në New York, thotë se ajo po sheh një ndryshim në prioritetet: njerëzit po investojnë më shumë para në planin e përgjithshëm të një hapësire sesa në pllaka dhe pajisje të shtrenjta.

Për më tepër, divanet dhe ndenjëset e integruara të dushit janë bërë të zakonshme. Kjo është pjesërisht për rehati; por gjithashtu, “për ata që po plaken në vend, është bërë mjaft e zakonshme nëse njerëzit qëndrojnë në shtëpinë e tyre për një kohë shumë të gjatë”, thotë Karp.

Disa nga klientët e saj po kërkojnë izolim të zërit, i cili përfshin përdorimin e dyerve më të rënda për privatësi shtesë.

Tags