Home » Katër ide se si një dhomë të apartamentit ta shndërroni në një kafe-bar për miqtë tuaj (Foto)
apartment

Katër ide se si një dhomë të apartamentit ta shndërroni në një kafe-bar për miqtë tuaj (Foto)

Kur një çift u zhvendos në këtë shtëpi të 1885-s në Logan Circle, ata u pushtuan nga më shumë se 6000 metra katrorë hapësirë.

“Ishte thuajse, ‘Çfarë të bëjmë me të gjitha këto dhoma?’”, thotë arkitektja e DC Colleen Healey, e cila punoi në projekt së bashku me ndërtuesin AllenBuilt.

Një zgjidhje: një sallë pritjeje në nivelin më të ulët ku gruaja mund të ftojë miqtë për të pirë – atë që Healey e quan “shpella kundër burrit”.

Ashtu si me pjesën tjetër të shtëpisë, estetika e sallës së pritjes është “moderne vintage”, thotë Healey; ajo i mbante materialet të papërpunuara për të theksuar kockat e ekspozuara të shtëpisë dhe elementët e saj të ruajtur.

Dyshemetë e ngrohta prej betoni, tavanet e grira të granitit të zi dhe kabinetet e hirit të zi plotësojnë tullat origjinale të hapësirës dhe trarët origjinale të dyshemesë në tavan.

Healey e vendosi lavamanin në qendër të një oxhaku të mëparshëm dhe ripërdori një mbushës antik vaske ari nga një prej vaskave origjinale si rubineti. Tavani prej druri i ishullit është bërë nga trarët e rikuperuar të dyshemesë nga një pjesë tjetër e shtëpisë.

Ndriçimi në oxhakun e dikurshëm dhe midis trarëve të tavanit ruan atmosferën e pritjes, ashtu si një banket i gjelbër prej kadifeje i vendosur në dritaret e gjirit. Një hyrje e veçantë e jashtme në sallën e pritjes përforcon elementin speakeasy. “Ju ndjeheni sikur po dilni në një bar, apo jo?”, pyeti Healey.