Home » Shtëpi që ndihmon njerëzit dhe natyrën (Foto)
shtepi

Shtëpi që ndihmon njerëzit dhe natyrën (Foto)

Tsukasa Ono projektoi këtë shtëpi në ishullin Yakushima të Japonisë për të pasur një ndikim pozitiv në mjedisin natyror, duke përdorur një qasje “rigjeneruese” për të përmirësuar tokën.

Sumu Yakushima është një komunitet i krijuar nga tetë bashkëpronarë dhe i vendosur në një faqe kodre që është pjesë e një ferme me pamje nga deti.

Arkitekti tha se ai dhe dy shokë zhvilluan idenë për projektin në vitin 2020 ndërsa Tokio ishte në mbyllje gjatë pandemisë COVID-19.

“Ne jetonim përkohësisht në hotelin e mikut tim, Yuki Imamura në ishullin Yakushima”, kujton Ono.

“Ne filluam të krijonim një koncept për një projekt të vogël, por ishte aq emocionues sa projekti vazhdoi të bëhej më i madh, kështu që pranuam disa miq të tjerë të mirë që të na bashkoheshin”, shtoi ai.

Ono është arkitekti i vetëm në komunitet dhe ishte përgjegjës për konceptin e projektimit.

Anëtarët e tjerë kanë aftësi të ndryshme, duke përfshirë si menaxherë projektesh, konsulentë financiarë, konsulentë mjedisorë dhe specialistë të energjisë.

Tags