Home » Kandidati për doktoraturë sjellë një ide interesante të një kamp shtëpize
shtepi

Kandidati për doktoraturë sjellë një ide interesante të një kamp shtëpize

Duke përdorur parimet e projektimit rrethor, kandidati për doktoraturë në Universitetin Victoria të Wellington, Ged Finch, ka shfrytëzuar kapëset Fastmount Standard Range në dizajnin e ndërtesës, X-Frame, i cili synon të reduktojë mbeturinat në industrinë e ndërtimit në Zelandën e Re.

Ndërtimi i banesave në Zelandën e Re mbështetet në përdorimin e fiksimeve të një përdorimi si ngjitës dhe gozhdë që dëmtojnë në mënyrë të pakthyeshme materialet kur ato ndahen në fund të jetës.

Si rezultat, mbetjet e rinovimit dhe prishjes së ndërtesave përfaqësojnë më shumë se 50 për qind të të gjitha mbetjeve të Zelandës së Re.

Koncepti X-Frame i Finch synon të reduktojë mbetjet e ndërtimit dhe të promovojë ripërdorimin e materialeve në atë që tradicionalisht do të ishte rinovimi ose prishja e fazës së fundit të jetës. Duke përdorur një dizajn druri të ndërthurur të përpunuar me CNC, koncepti nuk përdor fiksime për një përdorim, por fokusohet në materiale me ndikim të ulët dhe të ripërdorshme që mund të ripërdoren brenda mjedisit të tij.

Dhoma prej 10 metra/katror u rreshtua në më pak se 90 minuta dhe nuk kërkoi përfundime të mëtejshme.

Përdorimi i Fastmount do të thotë që ne mund të vijmë në çdo kohë dhe të heqim panelet e rreshtimit, të bëjmë ndryshime dhe t’i rimontojmë panelet të gjitha pa krijuar mbeturina.

Tags