Home » Bimët që besohet se sjellin para, shëndet dhe dashuri në shtëpi (Foto)
oborr

Bimët që besohet se sjellin para, shëndet dhe dashuri në shtëpi (Foto)

I keni ato në shtëpinë tuaj?

Në feng shui, arti i lashtë kinez i rregullimit të hapësirës së jetesës në mënyrë që energjia pozitive të rrjedhë në mënyrë harmonike nëpër të, bimët luajnë një rol të rëndësishëm.

Shumë prej tyre janë në të njëjtën kohë pastrues të fuqishëm që largojnë toksinat nga ajri dhe reduktojnë rrezatimet e dëmshme.

Palma e bambusë balancon energjikisht hapësirën dhe largon përbërjet e dëmshme kimike: formaldehidin, ksilenet, toluenin dhe të ngjashme. dhe besohet se kjo bimë e veçantë sjell para, shëndet dhe dashuri në shtëpi.

Pachira ose pema e parave gjithashtu besohet se i sjell fat personit që e rrit atë.

Rekomandohet të gruponi disa nga këto bimë së bashku, dhe numrat me fat janë tre ose pesë.

Ficus gumivac është një bimë me gjethe të rrumbullakosura, të cilat në feng shui konsiderohen udhërrëfyes të energjisë së mirë.

Ficus burgundy është një simbol i fatit dhe bollëkut.

Zambaku i zakonshëm, i cili njihet edhe si spathiphyllum dhe zambaku i paqes, shpesh quhet fat i zonjës.

Kjo bimë lulëzon edhe nën dritën artificiale dhe është e përshtatshme edhe për zyrë sepse pastron ajrin nga komponimet kimike dhe largon rrezatimin e monitorit.

Krasula, emrat e zakonshëm të së cilës janë pema e parave dhe pema e lodhit, vlerësohet veçanërisht për gjethet e saj ovale që ngjajnë me monedha.

Sipas feng shui-t, bimët me gjethe të rrumbullakëta janë sjellësit më të mirë të fatit. Krasula tradicionalisht jepet si dhuratë për sukses në biznes.

Për të “thirrur” përparimin dhe suksesin, duhet të vendoset pranë derës së përparme.

Tags