Home » Tre truke për larjen e shpejtë të dritareve – pa lënë gjurmë apo njollë në xhama
bone vet

Tre truke për larjen e shpejtë të dritareve – pa lënë gjurmë apo njollë në xhama

Larja e dritareve është një dhimbje e vërtetë për shumëkënd.

Shenjat dhe njollat e bardha që mbeten pas larjes nuk janë një pamje e bukur.

Nëse dëshironi të pastroni shpejt dhe me lehtësi çdo sipërfaqe xhami në shtëpinë tuaj, përdorni këto tre super truket:

1. Përdorni ujë të distiluar në vend të ujit të thjeshtë

Uji në shumicën e qyteteve është i fortë dhe përmban sasi të mëdha gëlqereje dhe minerale që janë përgjegjëse për shenjat e bardha që mbeten në sipërfaqet e qelqit pas pastrimit. Kjo është pikërisht arsyeja pse uji i distiluar është një zgjedhje më e mirë. Përpara se të përdorni pastruesin e xhamit, fshijeni sipërfaqen me një sfungjer të lagur në ujë të distiluar.

2. Përdorni uthull në vend të një agjenti pastrimi

Uthulla alkoolike është një shtesë e përkryer për sallatën, por edhe një aleat i shkëlqyer në pastrimin e banesës dhe larjen e dritareve. Mbushni shishen me spërkatës me uthull alkooli dhe ujë në një raport 1:1, pra gjysmë e gjysmës. Spërkatini dhe fshijini mirë xhamat dhe nëse janë shumë të pista, përsëriteni procesin edhe një herë.

3. Lustrim me një leckë magjike

Kur lani dritaret dhe sipërfaqet e tjera të xhamit, pjesa e fundit – lecka tharëse – është shumë e rëndësishme. Gabimi më i madh është fshirja e dritares me një leckë enësh ose peshqir letre sepse ato lënë pas garzë që nuk duam ta shohim në një dritare të pastër.

Dhe ndërsa gazeta dikur ishte numri një përfundimtar për kryerjen e asaj pune, sot mund të bëhet shumë më lehtë me ndihmën e të ashtuquajturës leckë magjike. Është një pëlhurë shumëfunksionale e bërë nga mikrofibra që thith në mënyrë të përsosur lagështinë shpejt dhe lehtë.

Me një leckë mund të fshini ujin e mbetur, por edhe të lustroni dritaren e larë. Pasi gota të jetë tharë, fshijeni përsëri tërësisht me një leckë magjike të thatë. Do të largojë edhe gjurmët më të vogla të njollave të ujit.

Tags