Home » Këta tinguj nuk duhet t’i injoroni nëse i dëgjoni kur jeni në shtëpi
shtepi

Këta tinguj nuk duhet t’i injoroni nëse i dëgjoni kur jeni në shtëpi

Kushtojini vëmendje këtyre tingujve.

Pajisjet dhe sendet në shtëpinë tuaj mund të prishen për shkak të moshës ose motit të ftohtë.

Disa gjëra mund të jenë tepër të shtrenjta për t’u riparuar ose zëvendësuar, kështu që është e rëndësishme të shikoni për shenja se diçka ka shkuar keq dhe duhet të adresohet.

Për t’ju ndihmuar me këtë, një ekspert në Toolstation ka ndarë katër tinguj të çuditshëm në shtëpinë tuaj që nuk duhet t’i injoroni kurrë kur i dëgjoni.

Kërcitje nga ngrohësi i ujit

Nëse dëgjoni një zhurmë nga ngrohësi i ujit, mund të nënkuptojë presion të ulët të ujit ose që nxehtësia e shkëmbyer po mbinxehet dhe prodhon avull.

Nëse kjo ndodh, duhet të telefononi masterin.

Prodhuesi i kaldajave Mark tha se “Nëse po dëgjoni zhurma të pazakonta nga kaldaja juaj, është gjithmonë një ide e mirë të telefononi një profesionist për ta kontrolluar atë”.

Dritaret fishkëllyese

Një tingull fishkëllimë që vjen nga dritaret tuaja ka shumë të ngjarë të thotë që keni një rrymë në shtëpi.

Nëse nuk riparoni ose zëvendësoni dritaret tuaja të vjetra, me siguri do të përfundoni duke shpenzuar edhe më shumë para për ngrohje, sepse ajri i ftohtë do të hyjë vazhdimisht.

Eksperti shpjegoi se “Mbyllja e dritareve është një zgjidhje e thjeshtë, por nëse injorohet, vetëm sa do të përkeqësohet. Me hyrjen e ajrit të ftohtë, lirohet ajri i ngrohtë, prandaj do të shpenzoni më shumë para për ngrohje”.

Fëshfëritje nga radiatori

Një zhurmë fërshëllimë që vjen nga radiatori mund të nënkuptojë që uji ose ajri po kalon përmes sistemit të ngrohjes. Kjo është e keqe sepse mund të bllokohet dhe të parandalojë ngrohjen e radiatorit në zona të caktuara.

Për të parandaluar që kjo të ndodhë, ju duhet ta pastroni rregullisht radiatorin dhe kjo do t’ju kursejë edhe më shumë para në planin afatgjatë, pasi radiatori juaj do të bëhet më efikas në energji.

Mark shpjegoi se “Të lini radiatorin tuaj të fërshëllejë dhe të mos rrjedh ujë, mund të dërgojë në probleme të tjera që janë më të këqija se ai origjinal. Së pari, ajri i bllokuar do të thotë se ngrohja juaj do të reduktohet pavarësisht se e keni ndezur, duke humbur para”.

Gërvishtje në mure

Nëse dëgjoni gërvishtje brenda mureve, do të thotë që ndoshta keni një problem me dëmtuesit.

Ka të ngjarë që minjtë ose minjtë të kenë gjetur rrugën e tyre në shtëpinë tuaj përmes hapjeve të vogla në themel.

Me siguri do ta dini se ky është rasti nëse gjeni edhe pika të vogla nëpër shtëpi, shenja dhëmbësh apo aroma të çuditshme.

Tags