Home » Kuzhina e javës – dollapë të gjatë prej çeliku të zi
kuzhine

Kuzhina e javës – dollapë të gjatë prej çeliku të zi

Është e rrallë që një dizajner kuzhine të marrë dy dollapë të gjatë prej çeliku të zi për t’i përfshirë në dizajnin e tyre. Por kjo është ajo që donin pronarët e kësaj ndërtese të re në Kinloch – në fakt dollapët e bukur i dhanë tonin estetikës “industriale moderne”.

Projektuesi Stu Martin, i cili drejton Stu Martin Joinery (SMJ) në Taupo thotë se klientët po ndërtonin shtëpinë e tyre të parë.

“Ata kishin blerë tokën e tyre kryesore me pamje nga fusha e golfit Jack Nicklaus disa vite më parë dhe kishin shpenzuar një kohë të konsiderueshme duke planifikuar shtëpinë e tyre të ëndrrave, ‘Folenë e Shqiponjës’.

“Ata kanë dy fëmijë para adoleshencës dhe ishin shumë të vetëdijshëm për krijimin e hapësirave të veçanta për veten dhe fëmijët e tyre. Çdo hapësirë individuale duhej të ishte në gjendje të funksiononte më vete, por gjithashtu të lidhej në përgjithësi për të krijuar një rrjedhë të shkëlqyer në të gjithë shtëpinë”, deklaroi ai.

Martin thotë se ndërsa pronarëve u pëlqente plani i përgjithshëm vizual i arkitektëve të tyre, atij iu prezantua një listë e pajisjeve të tyre të para-blera dhe konkretisht dy grupe dollapësh çeliku të zinj për t’i përfshirë në dizajn.

Kuzhina ka një pamje të përgjithshme moderne industriale, me materiale të zgjedhura për t’iu përshtatur karakteristikave të tjera arkitekturore. Ishulli përmban kompensatë pishe të sharruar, të patrajtuar për të plotësuar tavanin.

Kompensata është bashkuar me një tavolinë Dekton Trilium nga Cosentino – Trilium është një gri e thellë e frymëzuar nga guri vullkanik. Detajet negative nën tavolinën e stolit janë Melteca Acrylic Soft Touch nga Laminex në ngjyrën Pitch.

Pjesa e brendshme e kabineteve janë në Seal Grey Melteca. Xhami splashback, i personalizuar për pronarët, ka një skenë lumi me male.

Martin thotë se të gjithë familjes i pëlqen të gatuajë, kështu që u formua një skulpturë me madhësi bujare me hyrje nga kuzhina përmes një “dere sekrete”.

Një plan ndriçimi shumë i detajuar dhe specifik siguron që hapësirat individuale të theksohen.

Pajisjet përfshijnë një furrë Westinghouse, një pllakë gatimi me induksion Samsung dhe frigorifer me dyer franceze, paketë elektrike Schweigen, kabinet vere nga Toscana dhe një sirtar enësh Fisher & Paykel.

 

Tags