Home » Dëshironi të keni shtëpinë më të organizuar në vitin 2023? Profesionistë ndajnë këshillat e tyre më të mira
shtepi

Dëshironi të keni shtëpinë më të organizuar në vitin 2023? Profesionistë ndajnë këshillat e tyre më të mira

Viti i Ri mund të jetë një mundësi e mrekullueshme për të rishikuar dhe rivlerësuar disa aspekte të jetës suaj dhe për të vendosur për të përmirësuar ato që ju mungojnë.

Nga ana tjetër, vendimet e Vitit të Ri, sado me qëllime të mira që mund të jenë, shpesh përfundojnë si qëllime që ne përpiqemi t’i mbajmë.

Por nuk duhet të jetë kështu – të paktën kur bëhet fjalë për organizimin (dhe mbajtjen) e shtëpisë tuaj.

Përpara, organizatorët profesionistë ndajnë këshillat e tyre më të mira për vendosjen e rezolucioneve të Vitit të Ri që mund t’i mbani në të vërtetë.

1. Jini realist
Ju e keni dëgjuar këtë më parë, por ia vlen të përsërisni: Mos e vendosni veten për dështim me qëllime madhështore. “Krijoni një bazë minimale për të cilën mendoni se mund të angazhoheni”, thotë Shira Gill, eksperte e organizimit të shtëpisë dhe autore e Minimalista. Për të, kjo do të thotë një rutinë pastrimi dy herë në muaj për “të mos shpërbëhet shtëpia”.

2. Jepini vetes hapësirë për lëvizje
Christine Platt, autore e Udhëzuesit Afrominimalist për të jetuar me më pak, sugjeron krijimin e një zotimi të fortë, por fleksibël. “Në vend që të thoni, ‘Unë dua të kem një kuzhinë të pastër’, [provoni]: ‘Me përjashtim të atyre ditëve kur është e pamundur fizikisht ose emocionalisht, unë do të sigurohem që kuzhina të jetë e pastër çdo natë para se të shkoj në shtrat’”, thotë ajo.

3. Mendoni pak
Të dy ekspertët tanë miratuan zbatimin e një plani detyrash dhe rutinash më të vogla, më të shpeshta për pastrime të mëdha dhe rregullime organizative. “Keni rutinë të përditshme të mirëmbajtjes”, thotë Gill. “Një rutinë 5-minutëshe e përditshme rregullimi i fshirjes së sipërfaqeve, palosjes së batanijeve. Kjo bën një ndryshim.”

4. Provoni një rutinë të thjeshtë kuzhine gjatë natës
Pak mund të shkojë shumë kur bëhet fjalë për kontrollin e kaosit në këtë hapësirë të mirëpërdorur. “Së paku, pas çdo vakti, lani dhe vendosni enët dhe fshijini banakët”, thotë Gill.

5. Përfshini të gjithë
Platt ofron strategjinë e mëposhtme për reduktimin e rrëmujës dhe ndarjen e ngarkesës. “Në vend që të përdorni enë pijesh të rastësishme, provoni të keni gota ose gota të dedikuara që secili banor është përgjegjës për t’i larë dhe ripërdorur pas përdorimit”, thotë ajo. “Kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për t’i përfshirë fëmijët në rutinën e pastrimit”.

6. Drejtoni furnizimet tuaja
Gill, i cili raporton se ka parë shumë “rrëmujë të produkteve të pastrimit”, (shembull: nën lavamanin e kuzhinës) është një avokat i madh i përdorimit të një produkti të vetëm për të pastruar të gjithë shtëpinë. Ajo është një fanse e The Concentrate from Branch Basics, të cilën e hollon sipas detyrës në fjalë dhe e përshkruan si pa aroma, të sigurt për fëmijët dhe kafshët shtëpiake dhe me bazë femrash. “Por arsyeja e vërtetë që e dua është sepse është një produkt për të gjithë shtëpinë dhe kursej shumë para dhe hapësirë”, tha ajo.

Tags