Home » Kjo shtëpi e pazakontë është aq e bukur, sa që nuk do të dëshironit të largoheshit prej saj
shtepi

Kjo shtëpi e pazakontë është aq e bukur, sa që nuk do të dëshironit të largoheshit prej saj

Një përpjekje unike arkitekturore.

Kupola unike që ndryshojnë ngjyrën në diell dhe japin një pamje magjike të natyrës përreth përmes rombeve të qelqit, të gjitha me një përvojë luksoze spa – tingëllon si një atraksion arkitekturor nga bota e bardhë.

Këto janë të ashtuquajturat shtëpi “Zome”, të cilat janë vërtet specifike për shkak të asaj që ofrojnë.

Dhe çfarë janë saktësisht Zomet?

Zomet janë shtëpitë e ndërtuara sipas parimit të raportit të artë, që përfaqëson përsosmërinë e formës dhe përmasave. Ato përbëhen nga romboide që projektohen sipas sekuencës Fibonacci. Edhe pse ne nuk jemi të vetëdijshëm për këtë, natyra ka krijuar këtë proporcion të lindur në krijimin e shumë fenomeneve, specieve bimore dhe qenieve të gjalla.

Mund të thuhet se kjo përsosmëri e përmasave të zomes është plotësisht në harmoni me qenien tonë.

Prandaj qëndrimi në to rrit energjinë, zgjon mendimet dhe ndjenjat pozitive dhe sjell mendjen dhe trupin në harmoni me natyrën.

E gjithë përvoja e qëndrimit në këto shpikje arkitekturore theksohet veçanërisht gjatë natës.

Në shtëpi mbizotërojnë materialet prej druri në kombinim me xhamin, ndërsa ambientet e brendshme janë të punuara në stile të ndryshme.

 

Tags