Home » Si mund të projektohet një shtëpi pa forma (Foto)
shtepi

Si mund të projektohet një shtëpi pa forma (Foto)

Një udhëtim shpirtëror është një hetim mbi ekzistencën e dikujt, ose më mirë një hetim mbi ekzistencën dhe mosekzistencën dhe marrëdhënien midis të dyjave, duke kulmuar në realizimin e ekzistencës së pastër përtej kërkimit.

Themeluesi dhe drejtori kreativ i studios së dizajnit multidisiplinor me bazë në Ahmedabad, Design Ni Dukaan Veeram Shah kryevepra më e fundit arkitekturore “Enclosure” – e përhapur në 2,137 metra katror – nuk ka qenë e ndryshme dhe ndoshta mësimi më i rëndësishëm ka qenë ai i vetë-mohimit.

Si mund të projektohet një shtëpi pa formë? Kjo ishte pyetja kryesore nga e cila u krijua baza konceptuale për projektin.

Kjo bëri që projektuesi të vinte në dyshim bazën e formave të ndërtuara. Kjo shkaktoi një ndryshim në perceptimin e projektuesit që rezultoi në një qasje brenda-jashtë të dizajnit, ku përvoja e hapësirës nga brenda kishte përparësi mbi formën e jashtme dhe një lëkurë e dytë e mbështjellë rreth strukturës, duke mbajtur pjesët e veçanta së bashku dhe duke përcaktuar një seri oborresh që janë thelbësore për përvojën e shtëpisë.

Dhe kështu, ajo u bë një shtëpi pa lartësi, një “Rrethim” me pamje nga brenda, i vendosur në qytetin e çuditshëm të shtetit perëndimor të Indisë, Gujarat, Himmatnagar, selia administrative e distriktit Sabarkantha.

\

 

 

Tags