Home » Ide për kuzhinë të vogël: ngjyrat më të mira, zgjidhjet e projektimit dhe truket e dekorimit për një hapësirë kompakte
kuzhine

Ide për kuzhinë të vogël: ngjyrat më të mira, zgjidhjet e projektimit dhe truket e dekorimit për një hapësirë kompakte

Projektimi dhe dekorimi i një kuzhine të vogël paraqet një sërë sfidash krijuese.

Balancimi i funksionalitetit dhe personalitetit është mjaft i vështirë kur ka hapësirë të bollshme në dispozicion për ju, por nëse jeni duke luftuar për mundësi ruajtjeje ose duke u përpjekur të gjeni mobilie që nuk do t’ju grabisin hapësirën e dyshemesë, mund të jetë shumë më e vështirë.

Çelësi i dizajnimit të një kuzhine të vogël qëndron shumë në truket e shumta dhe të bashkërenduara të projektimit, në vend të një zgjidhjeje të vetme – mënyra në të cilën përdorni ngjyrën, futja e sipërfaqeve reflektuese për të maksimizuar dritën natyrale, një konsideratë e rrjedhës dhe se si syri udhëton nëpër dhomë.

‘Një plan urbanistik i krijuar për nevojat dhe stilin e jetës tuaj do ta bëjë hapësirën tuaj të punojë më shumë. Zgjidhjet e zgjuara të ruajtjes dhe dizajni i menduar do të maksimizojnë efikasitetin e hapësirës”, thotë Al Bruce, themeluesi i Olive & Barr.

Për të filluar, pyesni veten se cilat artikuj ju nevojiten vërtet dhe përdorni çdo ditë. Pastrojini enët shtesë të pjekjes që nuk përdoren kurrë dhe mbledhin pluhur, për të mos përmendur ushqimin e thatë që ka humbur në pjesën e pasme të dollapit dhe ka kaluar shumë më tepër se data e skadencës. Të kesh një kuzhinë të organizuar sjell një ndjenjë qetësie dhe është veçanërisht e rëndësishme në një kuzhinë kompakte.

Më poshtë kemi shikuar dizajnerët dhe shitësit tanë të preferuar të kuzhinës për të gjetur idetë më të mira të kuzhinës së vogël dhe kemi përfshirë disa truke të zgjuara për kursimin e hapësirës nga ekspertët.

Tags