Home » Zyre moderne për hapësira të vogla
zyre

Zyre moderne për hapësira të vogla

Shumica e bizneseve të vogla dhe startup-eve kanë burime të kufizuara dhe nuk mund të përballojnë hapësira të shumta pune.

Shumë pronarë biznesesh besojnë se shtrëngimi i punonjësve në hapësira të vogla mund të ndikojë negativisht në produktivitetin dhe moralin e tyre.

Megjithatë, kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Me planifikimin e duhur të hapësirës, ju mund të përfitoni sa më shumë nga një hapësirë e vogël dhe të ndihmoni që një hapësirë të ndihet më e madhe se sa është në të vërtetë.

Këtu janë disa ide dizajni modern për zyra për të optimizuar hapësirat e vogla.

Merrni parasysh hapësirat e punës
Çdo zyrë ka nevojë për tavolina, të cilat shpesh mund të zënë shumë hapësirë. Për të maksimizuar hapësirën e vogël të zyrës dhe për të kursyer para në tavolina, merrni parasysh ngritjen e një hapësire pune në tavolinë të nxehtë. Në hot-desk, shumë punonjës përdorin të njëjtat tavolina në periudha të ndryshme kohore në vend që çdo punonjës të ketë tavolinën e tij personale.

Në disa modele të tavolinës së nxehtë, çdo stacion pune ka një kompjuter dhe përdoruesi regjistrohet në një desktop virtual, ndërsa në rregullime të tjera, punëtorët sjellin sistemet e tyre ose i ruajnë pajisjet e tyre në një dhomë zhveshjeje në ambiente.

Hot desking mund të zbatohet në zyra si dhe në hapësirat e bashkëpunimit dhe mund të ulë koston e drejtimit të një zyre deri në 30 për qind. Ulja e kostos nuk është përfitimi i vetëm i tavolinës së nxehtë. Ai promovon bashkëpunimin ndërmjet ekipeve, u jep punonjësve autonomi dhe mund të çojë në moralin më të lartë të ekipit.

Ndërsa puna në distancë rritet në popullaritetin e vendit të punës, tavolina e nxehtë është një opsion i përsosur për kompanitë që konsiderojnë një model pune hibrid.

Përdorni tavolina moderne të zyrës
Merrni parasysh zëvendësimin e tavolinave tradicionale, të mëdha (që zënë shumë hapësirë dhe janë gjithashtu të vështira për t’u lëvizur) me tavolina moderne të zyrës. Një sistem me tavolina moderne do t’ju lejojë të përfshini opsione të zgjuara të ruajtjes në dizajnin e zyrës tuaj.

Tavolinat moderne përshtaten në mënyrë të përkryer në hapësira të vogla pune dhe shpesh kanë veçori të ndryshme, duke përfshirë sirtarët e magazinimit, magazinimin e sipërm, raftet e integruara dhe tabakatë e tastierës me rrëshqitje. Të gjitha këto veçori janë krijuar për të ndihmuar tavolinën të bëhet një zgjidhje utilitare për kompanitë që kërkojnë të shfrytëzojnë sa më shumë hapësirën e tyre të zyrës.

Përfitoni sa më shumë nga muret tuaja
Shtoni dërrasat e tapës dhe dërrasat e bardha në muret tuaja. Tabelat e tapës dhe tabelat e bardha mund të përdoren për të shfaqur memorandume, njoftime, qarkore dhe dokumente të rëndësishme.

Një tabelë e bardhë mund të përdoret gjithashtu si një tabelë shkrimi gjatë takimeve të ekipit ose për të shfaqur kreativitetin e stafit tuaj. Tabelat e bardha mund të instalohen midis stacioneve të punës ose në muret e kabinave.

Tags