Home » Shtëpi njëkatëshe – tarracë natyrale me një pamje panoramike (Foto)
shtepi

Shtëpi njëkatëshe – tarracë natyrale me një pamje panoramike (Foto)

Shtëpia njëkatëshe fillimisht u mendua për strehim personal paqësor, me gjërat thelbësore për qëndrime të shkurtra.

Një hapësirë private minimale, për t’u ndarë në çift apo për të bërë një pushim personal. Është një element i vogël që shtrihet mbi një tarracë natyrale me një pamje panoramike impresionuese të luginës dhe qytetit, ndodhet në mes të pronës, në një zonë të rrethuar me pemë dhe një hapësirë të lirë që lejon të të mbjellë pa ndryshuar mjedisin. Pamjet perfekte, drita, natyra dhe qetësia janë arsyet e këtij projekti.

Është një konstruksion betoni, me mirëmbajtje të ulët, i lyer me ngjyrë të zezë nga jashtë për të minimizuar ndikimin vizual në peizazh; një kuti e mbyllur nga tre anët për të ruajtur privatësinë dhe njëra anë e hapur plotësisht për pamjen e luginës dhe qytetit.

Projekti shfaqet i qetë dhe paqësisht në tokë, ai ndriçohet në peizazhin e tokës duke u shfaqur i lundrueshëm ka një sipërfaqe themeli më të vogël se toka kryesore që është ndërtuar disa centimetra nga niveli i tokës, ai projekton një ndjesi lehtësie e cila shtohet gjatë netëve nga ndriçimi rrethues në bazën e poshtme të tij dhe ngjyra e zezë e mureve.

Kutia është prerë diagonalisht në pjesën e përparme duke ndjekur pamjen e luginës dhe qytetit, duke përcaktuar formën përfundimtare. Për shkak të gjendjes së saj të përkohshme hapësinore, prioritet ka ambienti i jashtëm i qëndrimit dhe dhoma.

Objekti është një copë e thjeshtë që korrespondon drejtpërdrejt me një nga ambientet me të cilat punojmë, duke qenë element kryesor kërkimi i elementeve të qarta, të lehtë për t’u kuptuar, mjaftueshëm të fortë, të cilët fitojnë forcën e tyre nëpërmjet përdorimit të mirë të materialeve dhe sistemeve të ndërtimit, si dhe aftësitë teknike të ndërtuesve.

Ne kërkojmë të krijojmë gjeometri konkrete për kontekste specifike, ku struktura është arkitekturë.

 

 

Tags