Home » Bëni tableta pjatalarëse me vetëm disa përbërës të thjeshtë
bone vet

Bëni tableta pjatalarëse me vetëm disa përbërës të thjeshtë

Tabletat që blejmë për pjatalarëse janë plot me kimikate dhe mund të jenë shumë të shtrenjta dhe ndonjëherë nuk mund të bëjnë as punën e larjes së enëve deri në fund.

Kjo është arsyeja pse unë po ju sjell si të bëni pilula nga përbërës natyralë dhe të kurseni para në të njëjtën kohë.

Për njëzet pilulat që do të bëni do t’ju nevojiten:

100 gram sodë buke
100 gram limon
100 gram kripë
lëngun e një limoni të madh
kallëp për 20 kube akulli

Fillimisht përzieni përbërësit e thatë dhe më pas përzieni ngadalë lëngun e limonit ose limonit. Përzierja duhet të jetë mesatare e trashë. Kur përzierja të bashkohet, transferojeni në kallëp.

Tabletat duhet të vendosen në frigorifer për të paktën tetë orë në mënyrë që të bëhen të forta dhe më vonë mund t’i mbani në frigorifer.

Ju lutemi vini re se vetëm një tabletë nevojitet për çdo larje. Gjithashtu, kur dëshironi të shtoni shkëlqim, shmangni kimikatet duke përdorur uthull ose limon një herë në javë. Vetëm sigurohuni që të hiqni farat nga limonët për të shmangur bllokimin e makinës.

Tags