Home » Kjo vilë është perlë e vërtetë (Foto)
shtepi

Kjo vilë është perlë e vërtetë (Foto)

Kështu duket një shtëpi me pishinë, në të cilën absolutisht gjithçka i nënshtrohet pamjes fantastike dhe lidhjes së ndërsjellë të pamjeve dhe arkitekturës.

Detyra e projektuesit ishte të njoh cilësinë e vendndodhjes, e cila reflektohet në pozicionin e parcelës dhe pamjet fantastike që ofrohen në drejtim të qytetit, dhe kërkesa kryesore dhe e vetme e klientit ishte përdorimi i plotë i potencialit të pozicionit – dhe kjo është padyshim pamja.

Specifikimi i kësaj shtëpie është forma e saj e thjeshtë, drejtkëndore me vetëm dy fasada të spikatura – përpara dhe mbrapa. Anët janë të mbuluara plotësisht.

Secila prej tyre ka karakterin e vet të dizajnit që i përshtatet një shprehjeje unike arkitekturore.

Kur bëhet fjalë për idenë kryesore të dizajnit, absolutisht gjithçka i nënshtrohej pamjes dhe lidhjes së ndërsjellë midis pamjes dhe shtëpisë.

Barriera ndërmjet pjesës së brendshme dhe të jashtme është një portal i madh xhami, i cili në një sekuencë të vazhdueshme shtrihet në të gjithë gjatësinë e shtëpisë dhe përfshin dhomën e ndenjes, kuzhinën, dhomën e ngrënies, dhomën e gjumit dhe banjën.

 

 

 

 

 

 

 

Tags