Home » Si ta dekoroni një apartament prej 30 metrave katrorë
apartment

Si ta dekoroni një apartament prej 30 metrave katrorë

Ky apartament 30 metra katror, me mure me kënd dhe një planimetri shumë të parregullt, dikur ishte një dhomë hoteli. Në qendrën historike të Porto Alegre, Hoteli Lido ka qenë prej vitesh një referencë në kërkimin e akomodimit në kryeqytetin e shtetit më jugor të Brazilit, afër Plazas Matriz dhe Tregut Publik. Megjithatë, kërkesa e re për apartamente të vogla e ka kthyer këtë hotel në një ndërtesë bashkëjetuese.

Klienti kërkoi zyrën me synimin për ta shndërruar investimin e tij, apartamentin e vogël, në një stil akomodimi të përkohshëm “Bed and Breackfast”, por që përfshinte edhe nevojat e një strehimi më pak të përkohshëm, nëse ishte e nevojshme. Dhoma e vjetër e hotelit duhet të ketë një krevat dopio, divan krevat, dollap, tavolinë, kuzhinë dhe banjë.

Sfida për ta bërë hapësirën më të rregullt ishte premisa fillestare e zyrës. Kërkimi për linjat paralele rezultoi në konceptin e projektit.

Një dollap i madh, i cili përmblidhet në një vëllim të bardhë shumëfunksional, fsheh “zigzagun” e bimës dhe përfshin një banjë, kuzhinë, si dhe hapësirë për rroba dhe sende ushqimore.

Në përputhje me këtë vëllim, ndriçimi, në profil të zi industrial të lëmuar dhe njolla drejtimi, shoqëron rrjedhën kryesore të banesës, duke nxjerrë një “L” dhe duke ndriçuar rrugën.

Raftet në të djathtë të derës së përparme përmbajnë televizor, bimë, libra dhe objekte dekorative. Dritarja, e cila ka pamje nga rruga dhe fasada ballore e ndërtesës, furnizohej nga një “kornizë” prej druri, e cila përfundon muret e qëruara dhe një perde me një raft që shoqëronte të gjithë murin e dritares.

Ky raft u krijua për të akomoduar bimë, të cilat do të sillnin pak gjelbërim në shtëpi, pasi pamja nga dritarja mbizotëron nga xhungla prej betoni e qendrës historike të Porto Alegre.