Home » Pastroni xhamin në oxhak në mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, mbetjet e hirit janë një nga përbërësit
bone vet

Pastroni xhamin në oxhak në mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, mbetjet e hirit janë një nga përbërësit

Përveçse shërben për t’ju mbajtur ngrohtë në ditët e ftohta të dimrit, oxhaku ka edhe një rol estetik në shtëpinë tuaj, ndaj duhet mirëmbajtur rregullisht.

Megjithatë, ruajtja e pastërtisë mund të jetë shumë kërkuese, veçanërisht kur bëhet fjalë për xhamin e oxhakut.

Për të pastruar xhamin e oxhakut në mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, ju nevojiten:

leckë ose sfungjer
fshesë
gazetë e vjetër
tas
ujë
sapun
yndyrën që përdorni për trupin tuaj
mbetjet e hirit

Për të filluar, vendosni mbetjet e hirit në një enë. Përdorni një fshesë dhe shpatull për të pastruar pluhurin e mbetur nga xhami. Më pas grijeni sapunin e fortë, të cilin zakonisht e përdorni për të larë duart dhe derdhni ujë të nxehtë mbi të.

Lëreni sapunin të shkrihet pak, më pas merrni një leckë ose sfungjer dhe zhyteni në lëng. Përhapeni yndyrën mbi gotë dhe hiqeni me një leckë ose sfungjer me lëvizje të lehta rrethore. Hapi tjetër është të merrni gazetat e vjetra dhe t’i thërrmoni ato.

Lagni gazetën me një lëng me ujë të ngrohtë dhe sapun dhe më pas në mbetjet e hirit që keni hequr më parë. Pasi ta pastroni mirë gotën me gazetë, kaloni gotën me një leckë të pastër për të mbledhur papastërtitë e mbetura.

Tags