Home » Si mund ta ktheni një hapësirë të vogël në një kopsht të veçantë (Foto)
oborr

Si mund ta ktheni një hapësirë të vogël në një kopsht të veçantë (Foto)

Nëse keni një hapësirë të jashtme të sfiduar nga pikëpamja hapësinore, mund të mendoni se jeni të kufizuar për atë që mund të arrini.

Megjithatë, ka një ton idesh të mrekullueshme dhe krijuese të kopshtit të vogël për të transformuar edhe komplotin më të vogël.

Hapësirat e vogla mund të kërkojnë pak më shumë mendim sesa idetë më të mëdha të kopshtit, por ato vijnë me shumë avantazhe të mirëseardhura.

Si fillim, ju detyron të jeni pak më shpikës, gjë që shpesh mund të rezultojë me stil dhe bukuri serioze. Plus tjetër i madh është se për shkak të madhësisë së tyre, më shpesh ato janë jashtëzakonisht të ulëta mirëmbajtjeje.

Pra, është koha për t’u bërë kreativ dhe për të filluar të eksploroni se çfarë mund të krijoni me çfarëdo hapësire që keni në dispozicion.

“Vendosni për rolin kryesor të hapësirës”, thotë Alix Hollingsworth, projektuesi i çmimeve të kopshtit dhe bashkëthemelues i Dig Club (hapet në skedën e re).

“Përkushtimi për një përdorim të vetëm në kopshtin tuaj nëse është i vogël është i rëndësishëm; Zgjedhja e asaj për të cilën dëshironi që kopshti të përdoret kryesisht (si një zonë ngrënieje, tarracë për pije ose vetëm një hapësirë për mbjellje) do të thotë se nuk do të ndihet tepër i zënë dhe i ngushtë”, shtoi ai.

Tags