Home » Kthejeni ballkonin në një kopsht të brendshëm dimëror
oborr

Kthejeni ballkonin në një kopsht të brendshëm dimëror

Një grua vendosi ta kthejë ballkonin e saj të dikurshëm në një kopsht të brendshëm dimëror dhe ky vendim doli të ishte një sukses i madh.

E ndërsa për kopshtin kujdesej i shoqi, Sofia mori përsipër të dekoronte ambientet e brendshme, që është edhe hobi i saj. Gjatë rikonstruksionit të banesës, asaj i lindi ideja e lidhjes së ballkonit të pashfrytëzuar prej 18 metrash katrorë me banesën.

Më pas ata zhvendosën kuzhinën në njërën pjesë dhe vendosën ta kthenin pjesën tjetër në një kopsht dimëror.

Siç e përmenda, banesa ka kopshtin e vet prej njëqind metrash katrorë, kështu që pjesa tjetër e ballkonit nuk na duhej, thotë Sofia.

Kanë kaluar dy muaj nga fillimi i rinovimit dhe ai ende po vazhdon, megjithëse konservatori tashmë duket i mrekullueshëm.

Gjatë ndërtimit jemi kujdesur për izolimin. Kështu, i gjithë dyshemeja është e izoluar dyfish dhe ne kemi zgjedhur zdrukthëtari më të trashë me izolim të dyfishtë.

Në dysheme ka laminat në izolim, ndërsa në pjesën e poshtme të punimeve të drurit, për izolim shtesë, kemi ngjitur tre centimetra stiropor dhe e kemi veshur me dërrasë të trashë 1,8 centimetra në të njëjtin model si muri në kuzhinë, sqaron Sofia.

Zgjedhja e detajeve të mrekullueshme tërheq vëmendjen më të madhe. Ballkoni i dimrit është zbukuruar me shumë gjelbërim dhe në një nga muret janë varur një kitarë dhe pllaka. Ekziston edhe një zonë për të ndenjur e për të pirë kafe, për t’u shoqëruar, për të shijuar një libër të mirë… Dhe pikërisht pranë sobës, që e bën edhe më të ngrohtë atmosferën në këtë kënd të mrekullueshëm.

Sofia ka vetëm një këshillë për të gjithë ata që planifikojnë një sipërmarrje të ngjashme – jini të durueshëm dhe dëgjoni veten dhe dëshirat tuaja, pavarësisht nga mjedisi.

Tags